Gratis bezorging & retour vanaf 295,-
14 dagen bedenktijd
Laagste prijsgarantie

Over Talen BuitenmeubelenTalvik is dealer van Talen Buitenmeubelen. Sinds 1988 produceert Talen een robuuste collectie buitenmeubelen in het Overijsselse dorp Staphorst. Talen Buitenmeubelen onderscheidt zich door:

‘Kwaliteit’

‘Degelijkheid’

‘Betrouwbaarheid’

De collectie bestaat uit: Tuinbanken, tuintafels, picknicktafels, bloembakken, minituinen en zandbakken.

Benieuwd hoe Talen de buitenmeubelen maakt? Bekijk hieronder de stappen in het productieproces.

Picknicktafel met open instap

Talen Buitenmeubelen

Bekijk collectie

Productieproces

1. Zagen

Bij Talen begint het productieproces met zagen. Oneffenheden en onregelmatigheden worden zorgvuldig uitgeselecteerd. Zo ontstaat een product waarbij de mooiste delen van het hout op de juiste plaats terecht komen.

2. Schaven

Door ruw hout te schaven wordt het glad. Door langzaam te schaven ontstaat een schaafkwaliteit waarbij het hout, ook als het langere tijd buiten staat, splintervrij blijft.

3. Boren

Voor een oerdegelijke constructie worden alle gaten voorgeboord. Bijkomend voordeel is dat alle gaten volledig verduurzaamd zijn doordat dit voor het impregneren gebeurd.

4. Frezen

Met frezen worden uitsparingen en rondingen in het hout aangebracht. Dit gebeurt voornamelijk met computergestuurde machines zodat gewerkt wordt met de grootst mogelijke nauwkeurigheid. Op deze manier ontstaan perfect afgewerkte en precies passende onderdelen.

5. Schuren

Nadat alle voorgaande bewerkingen aan het hout zijn geweest worden de onderdelen geschuurd. Dit is de finishing touch waarmee scherpe gezaagde randen verdwijnen. Door deze handeling zorgvuldig uit te voeren ziet het eindproduct er mooi uit en is het hout rondom splintervrij.

6. Impregneren

Bij impregneren wordt een werende en beschermende vloeistof op het hout aangebracht. Geïmpregneerde tuinbanken kunnen goed tegen vocht en weersinvloeden. Het unieke aan de producten van Talvik is dat het impregneermiddel onder vacuüm wordt aangebracht. Daardoor trekt de beschermende vloeistof in de houtporiën en wordt de tuinbank niet alleen door het buitenste laagje beschermd, maar ook van binnenuit. Dit voorkomt verrotting van binnenuit.

7. Drogen

Hout is een natuurproduct dat reageert op vocht. Tijdens het impregneerproces gaat het vochtgehalte in het hout omhoog. Wanneer je de tuinbank direct na het impregneren in de zon zet daalt het vochtgehalte te snel. Daarom worden de tuinmeubelen van Talen en Talvik na het impregneren in een automatisch gestuurde droogkamer/loods gezet. Hier wordt het hout doormiddel van lucht met de juiste luchtvochtigheid langzaam naar het juiste vochtgehalte gebracht.

8. Montage

Veel producten van Talen worden als bouwpakket geleverd. Echter is een bouwpakket bij ons geen stapel latten. Onderdelen zoals een zitting of een rugleuning worden in de fabriek voorgemonteerd. Dat maakt de montage voor u makkelijker. Of kiest u voor complete montage door Talvik?

9. Logistiek

Tuinmeubelen zijn kwetsbare producten om te transporteren. Om transportschade te voorkomen levert Talvik de tuinmeubelen met eigen bezorgers. Zo is een snelle en betrouwbare levering gegarandeerd!

Collecties

Geïmpregneerde tuinbank Zeist

Zeist

Robuust & tijdloos
Tuinbank met steigerhoutlook

Lisse

Strak en modern
Weidebank Sneek met tafel

Sneek

Stijlvolle weidebanken en tafels
Talen hardhouten omabank 180 cm

Hardhouten banken

Charmante banken
Detailfoto van houten bloembak Horst

Horst

Robuuste bloembakken
Picknicktafel met open instap

Picknicktafels

Geïmpregneerd & hardhout

Meer info

Shop nu

Bekijk onze collectie

Zakelijke klant?

Vraag offerte aan

Vragen?

Klantenservice